woensdag 31 maart 2010

Inspirerend jongetje

Een 10-jarig jongetje uit Amerika wilde niet meer het volkslied zingen/zeggen in naam van de vlag van Amerika. Dit omdat het einde van de 'pledge' zegt: 'equity and justice for all'. Nog steeds is hier geen sprake van in de VS. Nog steeds zijn er geen gelijke rechten voor iedereen. Homo's en lesbiennes kunnen niet in elke staat met elkaar trouwen en ondervinden hier veel last van.
Dit moedige jochie komt op voor z'n mening en haalt hiermee zelfs CNN!



-Jolanda.

zaterdag 27 maart 2010

Vanavond: Earth hour!

Tijdens Earth Hour laten elk jaar miljoenen mensen en duizenden organisaties zien dat zij het klimaat belangrijk vinden. Hoe? Door één uur het licht uit te doen. Hiermee tonen we aan dat iedereen een positieve bijdrage kan leveren aan het beschermen van onze eigen toekomst en die van volgende generaties.

Earth Hour is een internationale actie van het Wereld Natuur Fonds om in grote getale te laten zien dat je het klimaat belangrijk vindt voor het behoud van een leefbare aarde.

Klimaatverandering is al meer dan 20 jaar een prioriteit voor het Wereld Natuur Fonds. De verstoring van het klimaat vormt namelijk een belangrijke bedreiging voor de kwetsbare plekken, soorten en mensen die het Wereld Natuur Fonds beschermt. Om klimaatverandering af te remmen is het noodzakelijk om de uitstoot van wereldwijde broeikasgassen, zoals CO2, terug te dringen. Het beperken van CO2-uitstoot door het besparen van energie is een van de antwoorden op het klimaatprobleem.

Earth Hour is in 2007 voor het eerst door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in Australië. Daar deden toen ruim 2 miljoen mensen mee.

In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol en vorig jaar werd het een wereldwijd fenomeen: bijna een miljard mensen in 88 landen deden mee. Het licht ging uit bij wereldberoemde gebouwen en plaatsen zoals de Opera House in Sydney, de piramides van Gizeh, de Strip in Las Vegas, de Sint Pieter in Rome en de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Ook Nederland deed in 2009 voor het eerst op grote schaal mee en doofde een half miljoen lampen, waaronder die van de Euromast in Rotterdam en de Magere Brug in Amsterdam.

Doe ook mee aan Earth Hour en doe vanavond tussen half negen en half tien het licht uit!



-Jolanda.

maandag 22 maart 2010

Laatste waarschuwing!

Als u niet per omgaande betaalt en op de bezoekdatum niemand aanwezig is, zal de toegang tot uw woning worden geforceerd.
De datum waarop ik uw woning ga binnentreden en vervolgens zaken in beslag neem, bepaal ik later en kondig ik niet nader aan!

MVG, de belastingdeurwaarder.

Deze bedreiging lag vanmiddag bij ons op de deurmat...

Blijkbaar was er een deurwaarder aan de deur geweest (ik heb nooit een deurbel gehoord, maar dat kwam vast en zeker door m'n muziek en dichte kamerdeur).
De persoon waar de brief aan gericht is, voor ons vieren onbekend, was €516,- schuldig aan de belasting... Hmmm.... als we hier geen actie op ondernemen forceren ze straks onze voordeur, moeten we sloten vervangen en nemen ze ook nog eens onze spullen mee voor een schuld van iemand anders! Lekker is dat...

Na veel doemscenarios besproken te hebben en veel heen en weer gebel had ik eindelijk de deurwaarder himself aan de telefoon en heb ik hem de situatie uitgelegd. Hij komt niet meer aan onze deur en gaat uitzoeken waar de betreffende persoon dan wél woont...

Gelukkig... we hoeven géén tanks en dwarsbalken voor onze deur te leggen...

-Jolanda.

Chatroulette piano!

Sinds vorige week zie ik dit filmpje overal terugkomen op internet. Het is echt een heel leuk filmpje! Chatroulette is een site waar je op kunt chatten als je een webcam hebt. Als je op deze site bent, en je drukt op 'new game', krijg je willekeurig een webcam te zien van iemand die ook op die site is. Als deze persoon je niet bevalt en je wilt niet praten, kun je op 'next' drukken en wordt je verbonden met iemand anders... Uiteraard kan de andere persoon jou ook wegklikken...

En sommige mensen maken hier heel leuk gebruik van!



En Ben Folds speelde 20 maart een ode voor Merton bij een concert in Charlotte (USA). Echt vet!



-Jolanda.

Happy World Water Day!

Wereldwijd heeft veertig procent van de wereldbevolking (2,5 miljard mensen) gebrek aan sanitaire voorzieningen, zoals een eenvoudig toilet. Daarnaast hebben bijna één miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Om extra aandacht te vragen voor de water- en sanitatie problemen in ontwikkelinglanden heeft de Verenigde Naties in 1992, 22 maart uitgeroepen tot Wereldwaterdag. Sinds 2007 organiseren Unicef, het Netherlands Water Partnership (NWP) en Aqua for All jaarlijks het Nederlandse Wereldwaterdag evenement om de water- en sanitatie problemen ook in Nederland onder de aandacht te brengen.

Wil je je ook inzetten voor Wereld Water Dag? Ga dan donderdag 25 maart naar het Waternet gebouw in Amsterdam en help mee aan de recordpoging voor langste wachtrij voor het toilet ter wereld!


http://www.wereld-water-dag.nl/
http://www.worldwaterday.org/

Zet je in voor schoon drinkwater en toilet-voorzieningen voor deze 3,5 miljard mensen!

-Jolanda.

donderdag 18 maart 2010

Moment van de dag!

Vanmiddag toen ik met een vriendin in de cafetaria op m'n broodje zat te wachten, zagen wij een oud mannetje op de stoep staan... Hij keek zo beangstigend naar de straat terwijl hij op het randje bleef staan, dat wij op hem af zijn gestapt en hem hebben geholpen over te steken. De arme man kon niet genoeg meer zien dat hij als hij een meter naar rechts had gelopen zo van de stoep kon lopen, omdat daar een aflopend randje zat.

In plaats van dat tegen hem te zeggen, hebben we hem aan de arm genomen en naar de overkant van de straat geholpen. 'Ik heb zo'n last van m'n rug en de dokter zegt dat ik veel moet lopen, maar ik mag m'n rollator daar niet bij gebruiken'...



Always a good deed doer!

-Jolanda.

maandag 15 maart 2010

Nieuw project!



Ik heb weer een nieuw project! Vorige week heb ik een Sigg drinkfles gekocht en deze ga ik voortaan overal mee naartoe slepen. Je zult mij binnenkort wel zien lopen met deze prachtige creatie...

Vanaf nu koop/drink ik nooit meer water uit plastic flesjes! Tenzij ik écht heel erg dorst heb en ik ben onverhoopt m'n eigen fles vergeten...

Ik vind het echt zo slecht dat mensen plastic flesjes water kopen, deze leeg drinken en dan direct weggooien... Vul dat flesje dan op z'n minst nog na totdat het flesjes echt niet meer meekan.

Vorige week ben ik weer een stukje milieu-bewuster geworden.
Moge de generaties na ons ook nog prettig leven. Amen.

-Jolanda.

Zelfreflectie

De laatste week heb ik me rot gewerkt voor school. Vandaag moesten we voor 15 uur een portfolio inleveren met betrekking tot de komende stage in september.

In dit portfolio moest onder andere een zelfreflectie zitten. Een Sterkte/Zwakte-analyse over mezelf dus.
Het is best cool om aan mensen feedback te vragen en te kijken hoe ze over je denken. Best grappig is dan ook dat mensen feedback kunnen geven over dingen waar jij zelf helemaal geen weet van hebt. Dit wordt ook wel je 'blinde vlek' genoemd. Als je een blinde vlek ontdekt bij jezelf, wordt je je dus bewust van iets en kun je daarop gaan letten. Met deze feedback kun je leerdoelen/verbeterpunten opstellen voor jezelf en een plan maken om jezelf verder te ontwikkelen.

Het voelt best fijn om een plan te hebben ergens voor en dat je niet het idee hebt dat je maar wat aan het aanklooien bent!

-Jolanda.

donderdag 4 maart 2010

Surfing baby



It made my day!

-Jolanda.

woensdag 3 maart 2010

QOTD: Quote of the day

Look at a day when you are supremely satisfied at the end.
It's not a day when you lounge around doing nothing; it's
when you've had everything to do, and you've done it.
--Lord Acton

-Jolanda.

De kosmopoliet

Zojuist heb ik meegedaan aan een mentality-waardentest. Dit was gevraagd om te doen als voorbereiding op een les voor school. Uit de waardentest kwam dat ik een kosmopoliet ben...

De kosmopoliet
De open en kritische wereldburger die postmoderne waarden als ontplooien en beleven integreert met moderne waarden als maatschappelijk succes, materialisme en genieten.

Het milieu van de kosmopolieten kenmerkt zich door ambitie (hard werken en maatschappelijk hogerop komen), behoefte aan zelfontplooiing en sociale betrokkenheid. Nieuwe ervaringen en kennis opdoen om zich persoonlijk te verrijken vormen belangrijke drijfveren. Men toont een sterk geloof in het realiseren van persoonlijke en sociale ambities. De leefstijl van de kosmopolieten is actief en veelzijdig. Zij hebben een brede interesse op het gebied van kunst en cultuur. Werken neemt in dit milieu een belangrijke plaats in, zowel met het oog op persoonlijke groei als met het oog op maatschappelijke erkenning. Niet alleen werk, maar ook activiteiten in de vrijetijdssfeer worden aangewend om zich persoonlijk te verrijken. Mensen binnen dit milieu hebben een uitgebreid netwerk van sociale contacten.

Vervolgens zijn op u de volgende waardenprofielen van toepassing, van meest naar minst passend:
2. Postmoderne hedonisten
3. Opwaarts mobielen
4. Nieuwe conservatieven
5. Postmaterialisten
6. Gemaksgeorienteerden
7. Moderne burgerij
8. Traditionele burgerij

Wil je de test ook doen?? Ga dan naar deze link: http://www.stempunt.nu/s.r4a?extid=200&d=74331741&k=kclfhzjt

-Jolanda.