zaterdag 27 maart 2010

Vanavond: Earth hour!

Tijdens Earth Hour laten elk jaar miljoenen mensen en duizenden organisaties zien dat zij het klimaat belangrijk vinden. Hoe? Door één uur het licht uit te doen. Hiermee tonen we aan dat iedereen een positieve bijdrage kan leveren aan het beschermen van onze eigen toekomst en die van volgende generaties.

Earth Hour is een internationale actie van het Wereld Natuur Fonds om in grote getale te laten zien dat je het klimaat belangrijk vindt voor het behoud van een leefbare aarde.

Klimaatverandering is al meer dan 20 jaar een prioriteit voor het Wereld Natuur Fonds. De verstoring van het klimaat vormt namelijk een belangrijke bedreiging voor de kwetsbare plekken, soorten en mensen die het Wereld Natuur Fonds beschermt. Om klimaatverandering af te remmen is het noodzakelijk om de uitstoot van wereldwijde broeikasgassen, zoals CO2, terug te dringen. Het beperken van CO2-uitstoot door het besparen van energie is een van de antwoorden op het klimaatprobleem.

Earth Hour is in 2007 voor het eerst door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in Australië. Daar deden toen ruim 2 miljoen mensen mee.

In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol en vorig jaar werd het een wereldwijd fenomeen: bijna een miljard mensen in 88 landen deden mee. Het licht ging uit bij wereldberoemde gebouwen en plaatsen zoals de Opera House in Sydney, de piramides van Gizeh, de Strip in Las Vegas, de Sint Pieter in Rome en de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Ook Nederland deed in 2009 voor het eerst op grote schaal mee en doofde een half miljoen lampen, waaronder die van de Euromast in Rotterdam en de Magere Brug in Amsterdam.

Doe ook mee aan Earth Hour en doe vanavond tussen half negen en half tien het licht uit!



-Jolanda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten